Catering Domowy Zakątek

Domowy Zakątek

Twój smak, Twoja historia

63-100 Śrem

ul. Chłapowskiego 24a

Godziny otwarcia  12.00 - 16.00

Tel. 516 194 745

Tel. 725 975 547

ZADZWOŃ

Nasze menu

ZUPY

  • Chłodnik z botwiny
  • Chłodnik z zielonego ogórka
  • Domowy rosół z makaronem
  • Krem z leśnych grzybów
  • Krem szparagowy – w sezonie
  • Krem z brokułów
  • Krem z zielonego groszku
  • Krem z kalafiora
  • Krem z pieczonej papryki
  • Krem cebulowy
  • Krem z pieczonej marchewki
  • Krem z pora
  • Krem toskański
  • Barszcz czerwony czysty
  • Flaki wołowe
  • Zupa gulaszowa
  • Krem szpinakowy z fladlami
  • Pikantna zupa rybna
  • Grzybowa z łazankami
  • Pomidorowa z ryżem lub makaronem
  • Ogórkowa
  • Barszcz biały
  • Buraczkowa z ziemniakami puree
  • Fasolowa
  • Grochowa
  • Kapuśniak z kiszonej kapusty na wędzonych żeberkach
  • Krupnik jęczmienny
  • Jarzynowa wiosenna
  • Krem serowy z grzankami
  • Ziemniaczana na wędzonce
  • Zupa czosnkowa z tostami zapiekanymi serem
  • Żurek z boczkiem, białą kiełbasą i jajkiem
  • Zupa grzybowa
  • Zupa meksykańska
  • Portugalska zupa cebulowa z grzankami

DANIA GŁÓWNE

1. Wieprzowina

 

  • Karkówka w sosie pieczeniowym
  • Karkówka pieczona w suszonych pomidorach i cebuli
  • Karkówka pieczona w cebuli i grzybach
  • Pieczeń z karkówki w sosie śliwkowym
  • Karczek pieczony w ziołach w sosie tymiankowym
  • Wieprzowina duszona w cydrze podawana z antonówką
  • Szynka pieczona w sosie winno - musztardowym
  • Bitki wieprzowe duszone z jarzynami korzennymi
  • Roladka wielkopolska (roladka wieprzowa z mięsem, pieczarkami, cebulą)
  • Roladka wieprzowa z kapustą i grzybami owinięta boczkiem
  • Polędwica wieprzowa w sosie ziołowym
  • Polędwica wieprzowa w sosie kurkowym
  • Kotlet schabowy 
  • Sznycel wieprzowy z jajkiem
  • Rolowany schab z serem i szynką
  • Roladka Cygana (roladka z pieczoną cebulką nadziewana papryką i cygańską kiełbasą)
  • Kieszonki schabowe faszerowane pieczarką
  • Kotlet  wieprzowy po szwajcarsku zapiekany z pieczarkami i żółtym serem
  • Sakiewki wieprzowe z porem i sosem tatarskim
  • Gulasz wieprzowy
  • Szynka wieprzowa pieczona podana z sosem myśliwskim
  • Żeberka wieprzowe  pieczone w sosie własnym
  • Kotlety mielone wieprzowe z kremowym sosem pieczarkowym
  • Pieczeń rzymska)
  • Gołąbki z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym
  • Szaszłyk wieprzowy pieczony w piwie
  • Golonka gotowana
  • Golonka zapiekana z kapustą po prowansalsku
  • Golonka po bawarsku

 

2. Wołowina

 

  • Bitki wołowe podane na grillowanych warzywach
  • Bitki wołowe w sosie z zielonego pieprzu
  • Rolada śląska
  • Pręga wołowa w sosie winno musztardowym
  • Przysmak kasztelana (rolowana wołowina, szparagi, ser, warzywa julien)

 

3. Drób

 

  • Faszerowane udo z kaczki
  • Przysmak liska (udko z kaczki w pomarańczach)
  • Udo z kaczki duszone w majeranku i śmietanie
  • Pierś z kaczki pieczona  w sosie żurawinowo - porzeczkowym
  • Kaczka faszerowana mięsem pieczona w majeranku
  • Kaczka faszerowana jabłkami
  • Pieczone udo z gęsi, w czerwonym winie, tymianku i cebuli
  • Rolada z indyka faszerowana grzybami
  • Golonka z indyka pieczona w warzywach korzennych i piwie
  • Faszerowane udka z kurczaka
  • Roladka z kurczaka nadziewana marchewką z groszkiem
  • Roladka z kurczaka z warzywami korzennymi w sosie serowym
  • Szaszłyk drobiowy
  • Pierś z kurczaka faszerowana szynką i serem
  • Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem, brokułem i serem feta
  • Kotlet de volaille
  • Pierś kurczaka po „hawajsku”
  • Filet z kurczaka w cieście serowym
  • Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych
  • Filet z kurczaka w migdałach
  • Nuggetsy
  • Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem
  • Przepiórka faszerowana
  • Perliczka faszerowana
  • Przysmak Elżbietki w płatkach kukurydzianych (drób, szparagi, szynka, płatki kukurydziane)
  • Cygaro Fidela (drób, ser gorgonzola)
  • Roladka drobiowa - gotowana - ze szpinakiem i serem fetą
  • Złota kurka (rolada drobiowa nadziewana serem, suszonymi pomidorami i pesto bazyliowym (smażona)
  • Kotlet cordon bleu (szynka, ser, pesto)

 

4. Ryby

 

  • Pstrąg pieczony w całości
  • Łosoś w sosie śmietanowo – koperkowym
  • Sandacz smażony soute w sosie grzybowym
  • Karp pieczony - tylko w sezonie bożonarodzeniowym 
  • Dorsz  z warzywami

 

5. Inne rodzaje mięsa

 

  • Comber z królika pieczony w czerwonym winie
  • Rolowana cielęcina ze szparagami
  • Wallenbergare - szwedzkie kotleciki mielone z cielęciny

 

6. Dania wegetariańskie

 

  • Przysmak myszki - pieczony ser camembert z żurawiną
  • Kotlety sojowe zapiekane z pieczarkami i żółtym serem
  • Kotlety warzywne
  • Risotto z warzywami
  • Krokiety z pieczarkami
  • Krokiety z kapustą i grzybami
  • Pierogi z farszem warzywnym
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Pierogi z szpinakiem
  • Taqiatelle z krewetkami 
  • Kotlety marchewkowe
  • Kotlety z ciecierzycy 
  • Naleśniki z serem
  • Naleśniki z szpinakiem

DODATKI

 

  • ziemniaki gotowane z masełkiem i koperkiem
  • ziemniaki pieczone / czosnek / tymianek / papryka
  • ziemniaki puree
  • kluseczki śląskie
  • kopytka
  • frytki
  • makaron
  • ryż
  • kasza jaglana

SURÓWKI

 

  • Surówka z białej kapusty
  • Warzywa gotowane
  • Groszek z marchewką
  • Marchewka juniorka
  • Fasolka szparagowa
  • Kapusta gotowana na słodko
  • Gotowany brokuł
  • Buraczki z cebulą
  • Surówka porowa
  • Surówka colesław
  • Surówka z marchwi z jabłkiem, ananasem i sokiem pomarańczowym

SOSY

 

  • Sos pieczeniowy ciemny
  • Sos z zielonego pieprzu
  • Sos krewetkowy z pomidorkami
  • Biały sos
  • Sos koperkowy
  • Sos śmietanowy
  • Sos szpinakowy
  • Sos koperkowy
  • Sos serowy
  • Sos porowy
  • Sos curry
  • Sos grzybowy
  • Sos porzeczkowy

SAŁATKI

 

  • Jarzynowa (marchew, pietruszka, ziemniaki, jajko, ogórek kiszony, majonezem)
  • Grecka (z pomidora, ogórka, czerwonej cebuli i czarnych oliwek, z oliwą i oregano.)
  • Cezar (z sałaty rzymskiej z dodatkiem piersi kurczaka, z sosem majonezowym, grzankami i tartym parmezanem.)
  • Sałatka z tuńczykiem (tuńczyk, ryż, jajko, ogórek kiszony, jogurt naturalny)
  • Sałatka nicejska (tuńczyk, kukurydza, mix sałat, jajko, papryka, ogórek, koperek, oliwa)
  • Gyros (z kurczakiem, kapustą pekińską, kukurydzą, papryką i ogórkiem konserwowym, cebula, majonez)
  • Finezja (seler marynowany, szynka konserwowa, kukurydza, ananas, majonez, musztarda francuska, jabłko, sól, pieprz)
  • Sałatka Pieczarkowa - (ziemniaki, pieczarki, cebula, ogórek kiszony, papryka, groszek, pietruszka, jajko, majonez fasola czerwona)
  • Młode liście szpinaku z suszonymi pomidorami, serem feta i płatkami łososia z klasycznym sosem musztardowym
  • Makaron z szynką i warzywami pod dressingiem majonezowym
  • Bigos staropolski
  • Sałatka hawajska (ryż, kurczak, majonez, ananas)
  • Sałatka brokułowa (brokuł, jajko, słonecznik. ogórek zielony, ser feta, majonez)

  • Sałatka surimi (paluszki krabowe, ogórek, rzodkiewka, jajko, majonez)

  • Sałatka meksykańska - (ketchup, cebula, ogórek kiszony, papryka, pieczarka, fasola czerwona, fasola biała, kukurydza)

  • Sałatka włoska (ser żółty, papryka, ogórek zielony, ogórek kiszony, koperek, szynka, majonez, jogurt, jajko)

PRZEKĄSKI ZIMNE

 

  • Rolada drobiowa z ziołami i warzywami w galarecie
  • Schab nadziewany morelą w galarecie
  • Schab nadziewany śliwką kalifornijską w galarecie
  • Schab po warszawsku z serkiem chrzanowym i szczypiorkiem
  • Polędwica wieprzowa faszerowana ziołami w galarecie
  • Szparagi zawijane z szynką i jajkiem w galarecie
  • Galarciki wieprzowe
  • Galarciki drobiowe
  • Terrina drobiowa
  • Kurczak w galaretce z żurawiny
  • Polędwiczka wieprzowa ala wellington z grzybami
  • Polędwica wieprzowa w prażonej cebulce
  • Rolada serowa z kurczakiem i grzybami
  • Indyk ze szpinakiem w cieście francuskim
  • Kulki z indyka w chrupiącej panierce podane z sosem curry
  • Pasztet z grillowanym borowikiem podany na ciemnym chlebku
  • Befsztyk tatarski z ogórkiem i cebulką
  • Koreczek bankietowy (szynka szwardzwaldzka, suszony pomidor, ser feta i rukola)
  • Jajka otulone w schabie z farszem ( pasta jajeczna, szczypiorek, rzodkiewka)
  • Jajka otulone w schabie z farszem (sałatka z szynki, sera chedar i pomidorami)
  • Pasztet z kaczki z konfiturą z czerwonej cebuli
  • Pasztet z królika
  • Rilette z kaczki na bagietce czosnkowej z prażonym jabłkiem i sianem z pora
  • Półmisek swojskich wędlin (mix wędlin )
  • babeczki z ciasta francuskiego z serkiem i łososiem
  • rolada szpinakowo-łososiowa z serkiem almette
  • roladki z zielonego ogórka faszerowanego sałatką z surimi
  • muszle z ciasta francuskiego z dodatkami
  • koszyczki serowe z sałatką
  • Smażona ryba w zalewie octowej
  • Ryba w sosie słodko - kwaśnym
  • Ryba w pomidorach i papryce
  • Śledź w oleju
  • Rolmopsy
  • Śledź po węgiersku
  • Roladka z ciasta francuskiego z faszerowaną cukinią 

  • Ślimaczki z tortilli z łososiem wędzonym

  • Tatar z łososia wędzonego z czerwoną cebulką i kaparami

  • Roladki z łososia wędzonego z sałatką z pora i jajka podane na ciemnym chlebie

  • Kulebiak z łososiem i szpinakiem

  • Koreczek bankietowy – krewetka marynowana w sosie sweet chili z mango

  • Makaron muszle faszerowany pastą z łososia wędzonego

  • Bruschetta z grillowaną krewetką

  • Pieczony pasztecik z łososiem i suszonymi pomidorami

  • Tartinka z grillowaną krewetką i truskawką

  • Krucha babeczka nadziewana tuńczykiem, zielonym groszkiem i piklami

  • Krucha babeczka nadziewana pastą z łososia wędzonego

  • Krucha babeczka nadziewana pastą z pstrąga wędzonego

  • Terrina rybna

  • Pstrąg faszerowany w galarecie ( w całości)

  • Karp w galarecie ( dostępny w miesiącach świątecznych)

  • Łosoś na szpinaku w galarecie

  • Pstrąg wędzony całości

  • Ryba po grecku w zasmażce marchewkowej

  • Ryba po japońsku (zalewa pomidorowa z ogórkiem konserwowym i cebulką)

PRZEKĄSKI CIEPŁE

 

  • Pieczarki faszerowane
  • Parówki w cieście francuskim
  • Pierogi z wędzoną rybą, szpinakiem i fetą
  • Pierogi z cielęciną
  • Szaszłyki z kurczaka
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Pierogi z serem / owocami
  • Pierogi ruskie
  • Pierogi z farszem warzywnym
  • Pierogi z ciasta pietruszkowego z białą kiełbasą
  • Paszteciki z grzybami
  • Pasztecik z mięsem
  • Ziemniaki faszerowane
  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym
  • Pizza rolls
  • Mini burgery

 

PLATER 1.

Plater zawiera :

- Rolada drobiowa z pieczarkami (6 porcji),

- Rolada drobiowa z szpinakiem (3 porcje),

- Rolada z karkówki (3 porcje).

Platera wykonana na tackach bezzwrotnych.

 

PLATER 2.

Plater zawiera :

- Polędwiczka w zalewie cytrynowej (8 porcji),

- Jajko w szynce na sałatce (6 porcji).

Platera wykonana na tackach bezzwrotnych.

 

PLATER 3.

Plater zawiera :

- Rolada drobiowa z pieczarkami (6 porcji),

- Rolada drobiowa ze szpinakiem (8 porcji)

- Rolada drobiowa z żurawiną (5 porcji),

- Rolada z karkówki (5 porcji).

Platera wykonana na tackach bezzwrotnych.

 

PLATER 4.

Plater zawiera :

- Łosoś gotowany (3 porcje),

- Polędwiczki w ziołach (4 porcje),

- Rolada z karkówki (2 porcje),

- Rolada ze szpinakiem (2 porcje),

- Rolada drobiowa z pieczarkami (4 porcje).

Platera wykonana na tackach bezzwrotnych.

 

PLATER 5.

Plater zawiera :

- Jajko w szynce na sałatce (3 porcje),

- Polędwiczka w ziołach (3 porcje),

- Rolada drobiowa z morelami (3 porcje).

Patera wykonana jest na tackach bezzwrotnych.

 

PLATER 6.

Plater zawiera :

- Pstrąg gotowany z lekką nutą octu

(13 porcji)

Platera wykonana na tackach bezzwrotnych.

 

PLATER 7.

Plater zawiera :

- Rolada z karkówki (4 porcje),

- Grzebień z karkówki (4 porcje),

- Rolada drobiowa z żurawiną (4 porcje),

- Rolada drobiowa z pieczarkami (4 porcje).

Platera wykonana na tackach bezzwrotnych

 

PLATER 8.

Plater zawiera :

- Rolada drobiowa z pieczarkami (6 porcji),

- Pierś kurczaka pod pomarańczami (6 porcji),

- Rolada drobiowa z żółtym serem (6 porcji),

- Polędwiczka w ziołach (4 porcje).

Platera wykonana na tackach bezzwrotnych.

 

PLATER 9.

Plater zawiera :

- Grzebień z karkówki (3 porcje),

- Rolada drobiowa z omletem (4 porcje),

- Rolada drobiowa z pieczarkami (2 porcje),

- Rolada ze schabu ze śliwkami (4 porcje).

Platera wykonana na tackach bezzwrotnych.

 

PLATER 10.

Plater zawiera :

- Rolada drobiowa z pieczarkami (4 porcje),

- Polędwiczki w ziołach (4 porcje),

- Rolada z Karkówki (2 porcje),

- Rolada drobiowa ze szpinakiem (2 porcje).

Platera wykonana na tackach bezzwrotnych.

GARMAŻERKA - PLATERY